مزایای سقف وافل

10 / 10
از 1 کاربر

سقف وافل چیست؟

سقف وافل زیر مجموعه سقف های مجوف و به عبارتی دارای سوراخ در زیر سقف می باشد. وافل در انگلیسی به معنی توخالی و دارای حفره می باشد. سقف وافل معمولا در سازه هایی استفاده می شود که نیاز به دهانه های باز (فاصله ستون به ستون زیاد) با حداقل تعداد ستون دارند از جمله سالن اجتماعات، نمایشگاه ها، مساجد و ... . بنابراین دال ضخیم بین تیرهای عریض (بمنظور حذف بیرون زدگی تیرها (آویز تیر)) در جهت حفظ زیبایی زیرین سقف وافل مورد نیاز است.

آز آنجایی که مقاومت کششی بتن مسلح به طور عمده ناشی از میلگردهای فولادی است، تنها تیرچه های (Rib) سقف وافل دارای میلگرد بوده و از این رو بخش عمده بتنی که در ناحیه کششی و زیر محور خنثی مقطع سقف قرار دارند به طرز هوشمندی از سقف وافل حذف می گردد و نتیجه این تغییر کاهش قابل ملاحظه وزن سقف وافل در مقایسه با دیگر سقفها است. ایجاد حفره در سقف وافل با گذاشتن قالبهای قابلمه مانند پلاستیکی چند بار مصرف قبل از بتن ریزی در سقف شکل میگیرد. چهار الی 7 روز بعد از بتن ریزی قالبها از زیر سقف بیرون آورده می شوند و در سقف بعدی مورد استفاده قرار می گیرند. 

سقف وافل

هدف سقف وافل :

سقف وافل (waffle slab) در مقایسه با دال تخت (solid slab) دو مزیت اصلی دارد: سخت تر و صلب تر (stiffer) ، سبک تر (lighter)

سرعت ساخت و اجرای سقف وافل بمراتب از دال تخت بیشتر است و البته به دلیل سبک بیشتر، بتن کمتری مصرف کرده و در نتیجه مقاطع بهینه تر و لاغرتر و همچنین مصرف بتن کاهش می باید. در مقایسه یک سقف وافل و یک دال تخت با ضخامت یکسان می توان گفت : مصرف بتن و مصرف میلگرد سقف وافل به ترتیب 30 و 20 درصد کمتر است. بدلیل صلبیت بالا و البته حذف بتن غیرضروری در سقف وافل، تغییر شکل این سقف ها نسبت به سقف های دیگر کمتر می باشد.

 

کاربرد سقف وافل:

سقف وافل در منطقی که لرزه خیزی و زلزله یک چالش می باشد گزینه مناسبی هست. کشور ایران نیز بدلیل قرار گرفتن بر روی نوار کشورهای زلزله خیز بایستی به سمت استفاده از سقفهای مقاوم در برابر زلزله حرکت کند و سقف وافل و دال تخت را جایگزین سیستم های سنتی و منسوخ تیرچه-یونولیت کند.  برای نمونه فرودگاه ها، بیمارستان ها، ساختمان های تجای و صنعتی و به طورکلی مکانهایی که تغییرشکل کم و پایداری بالا موردنظر باشد.

 

مزایای سقف وافل:

استفاده از ستون کمتر و در نتیجه دهانه های بلندتر قابهای ساختمانی

طرفیت تحمل بار بالاتر نسبت به سقف های دیگر

کاهش مصرف مصالح و در نتیجه وزن سقف وافل

ظرفیت لرزه ای بالا

سطح زیرین جذاب در صورت اجرای اکسپوز

نفوذ راحت بتن به تیرچه های بین قالبها

اقتصادی بودن بدلیل استفاده مکرر از قالبها در حداقل 30 سقف

سرعت اجرای بالا

 

معایب سقف وافل:

افزایش ارتفاع هر طبقه بدلیل ضخامت بیشتر سقف وافل

نیاز به زیربندی و اسکافولد برای اجرای سقف وافل

نیاز به کارگران ماهر برای اجرای سقف وافل

سقف وافل برای مناطق بادخیز مناسب نمی باشد.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :

.http://betonbaspar.com/Administrator/files/UploadFile/a%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84%20%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C%20%D8%A8%D8%AA%D9%86%20%D8%A8%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D8%B1%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AA%D9%84%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%85.jpg

شرکت های همکار

آمار